Μια εναλλακτική, για να μαγειρέψετε πεντανόστιμες γόπες στο φούρνο γεμιστές, με σάλτσα ντομάτα του ονείρου! Σερβίρετε με μια δροσερή...

Μια εναλλακτική, για να μαγειρέψετε πεντανόστιμες γόπες στο φούρνο γεμιστές, με σάλτσα ντομάτα του ονείρου! Σερβίρετε με μια δροσερή σαλάτα.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
20

Για τις γόπες γεμιστές στο φούρνο

  • 1 kg γόπες
  • Για τη γέμιση
  • 3 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 τριμμένη ντομάτα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 φέτ. μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαύρη σταφίδα
  • 2 κ.σ. αλεσμένο καρύδι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις γεμιστές γόπες φούρνου

    Καθαρίζουμε πρώτα τα ψάρια από τα βράγχια, πιέζοντάς τα καλά στην κοιλιά για να μην τα σχίσουμε και μας αδειάσει η γέμιση.

    Στη συνέχεια, ρίχνουμε μπόλικο νερό μέσα στην κοιλιά τους για να ξεπλυθούν καλά.

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης, να γίνουν σαν πάστα.

    Γεμίζουμε με το μείγμα τα ψάρια από τα βράγχια.

    Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα μικρό ταψί, ίσα που να τα χωράει, το ένα δίπλα στο άλλο.

    Ανακατεύουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τις σταφίδες, το καρύδι και το αλατοπίπερο και περιχύνουμε με αυτά τα ψάρια.

    Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.

    Ψήνουμε στους 200°C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 35΄-40΄.

    Εσύ ποιο ψάρι προτιμάς;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: φαγητά με θαλασσινά
    Μυστικά για: φαγητά με θαλασσινά
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται