• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
1109

Για τη μπεσαμέλ με κορν φλάουρ

  • 1,5 lt γάλα
  • 6 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/4 φλ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
  • 1 ή 2 αυγά (προαιρετικά)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα, εκτός από το τυρί (και προαιρετικά το αυγό).

    Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας, ανακατεύοντας με το σύρμα τακτικά, σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο επιθυμούμε.

    Στο τέλος, πασπαλίζουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε το αυγό (προαιρετικά) και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει.

    Αυτή ή μπεσαμέλ είναι με κορν φλάουρ, εύκολη και γρήγορη. Παραμένει βελούδινη, τρεμουλιαστή και αφράτη ακόμα και μετά από ώρες.

    Επιπλέον μπορεί να γίνει με ή και χωρίς αυγά.

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Το μυστικό για επιτυχία
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται