Γρήγορη σφολιάτα με φράουλες
Για τη γρήγορη σφολιάτα με φράουλες, ξεπαγώνουμε πρώτα τη σφολιάτα στη συντήρηση του ψυγείου και τη διατηρούμε κρύα στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
Διαλέγουμε φράουλες κατακόκκινες ώριμες και σφικτές.
Τις πλένουμε, τις στεγνώνουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι.
Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το τυρί κρέμα και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Απλώνουμε το κρύο φύλλο σφολιάτας, σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Χαράζουμε ελαφρά τη σφολιάτα, κατά μήκος της μακριάς πλευράς, χωρίς να την κόψουμε μέχρι κάτω, σε τρεις ίσες και φαρδιές λωρίδες.
Αφήνουμε τη μεσαία λωρίδα κενή και κόβουμε σε 12 διαγώνιες λωρίδες τα δύο πλαϊνά κομμάτια σφολιάτας.
Αλείφουμε με μαρμελάδα όλη την μεσαία κατά μήκος λωρίδα. Από πάνω αλείφουμε με το μαλακό τυρί κρέμα και βάζουμε σε στρώσεις τις κομμένες φράουλες τη μία πάνω στην άλλη.
Κλείνουμε πάνω και κάτω το κέντρο της σφολιάτας, που είναι γεμισμένο με τα υλικά.
Κλείνουμε και τα πλαϊνά σταυρωτά επάνω στην γέμιση.
Αλείφουμε με διάλυμα αυγού όλη την επιφάνεια της σφολιάτας και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη κρυσταλλική.
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά να ροδίσει πολύ καλά και να φουσκώσει.
Κόβουμε σε έξι ή οκτώ κομμάτια και σερβίρουμε με σάλτσα φράουλας.
Extra tip
Aφού βγάλετε από το φούρνο το γλυκό, αφήστε να σταθεί 5-7′. Έτσι, η σφολιάτα θα τραβήξει την υγρασία από τη θερμοκρασία ψησίματος και θα τραγανίσει εξωτερικά.