• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
812
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 kg καθαρισμένες γαρίδες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 φλ. ρύζι
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • 4 φλ. νερό
  • 2 πρέζα/ες κρόκο Κοζάνης
  • Λίγο ταμπάσκο (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Φροντιζουμε να ξεπαγωσουμε τις γαριδες απο πριν.

    Τις καθαριζουμε

    Σε βαθύ τηγάνι (με καπάκι) ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τις πιπεριές για 3΄-4΄ (προσοχή να μην αλλάξουν χρώμα).

    Προσθέτουμε το ρύζι να λαδωθεί και ανακατεύουμε.

    Τέλος ρίχνουμε τις ντομάτες, το νερό, αλάτι και πιπέρι.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε το βαθύ τηγάνι ή τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄-12΄ έως ότου σκάσει το ρύζι.

    Τότε προσθέτουμε τις γαρίδες, το μαϊντανό και τον κρόκο.

    Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για επιπλέον 5΄.

    Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ταμπάσκο.

     

    Αν σας άρεσαν δειτε και

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται