Εκτέλεση
Bάζουμε πρώτα το ζωμό σε κατσαρόλα να πάρει βράση.
Ξεπλένουμε το ρύζι σε λεπτό σουρωτήρι να φύγει το άμυλο μέχρι το νερό που τρέχει να βγαίνει διάφανο.
Στη συνέχεια, στύβουμε πάνω στο ρύζι το λεμόνι.
Αφού πάρει βράση ο ζωμός, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης το αλάτι και το πιπέρι.
Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε έως ότου εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια ρυζιού.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι να αφρίσει και το ρίχνουμε πάνω στο σπυρωτό πιλάφι.
Προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Το σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Διαβάστε όλα τα μυστικά μου για τέλειο, σπυρωτό ρύζι πιλάφι, αλλά και τα μυστικά μου για τα διαφορετικά είδη ρυζιού και πώς θα τα μαγειρεύψετε σωστά.