Αυτό το ψωμί ολικής με γιαούρτι γίνεται και ψήνεται σε χρόνο ρεκόρ. Δεν έχει μαγιά και το ψήνετε αμέσως μόλις το ζυμώσετε.

Αυτό το ψωμί ολικής με γιαούρτι γίνεται και ψήνεται σε χρόνο ρεκόρ. Δεν έχει μαγιά και το ψήνετε αμέσως μόλις το ζυμώσετε.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
124

Υλικά

  • Μερίδες 1 Καρβέλι

Για το ψωµί ολικής

  • 2 φλ. αλεύρι σκληρό για ψωμί
  • 1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1½ φλ. γάλα

Για το ψωµί ολικής

  • 2 φλ. αλεύρι σκληρό για ψωμί
  • 1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1½ φλ. γάλα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για το ψωμί ολικής αλέσεως, βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή και αφράτη ζύμη.

    Βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και τη ζυμώνουμε 5 λεπτά, να αφρατέψει καλά.

    Δίνουμε στη ζύμη σφαιρικό σχήμα και πατάμε ελαφρά στην κορυφή, να ισιώσει.

    Τη βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα.

    Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε σταυρωτά την επιφάνεια με βαθιές χαρακιές.

    Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ή σπόρους στην επιφάνεια.

    Ψήνουμε το ψωμί ολικής σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, τελευταία σχάρα, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει καλά, περίπου 35 λεπτά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται