Εκτέλεση
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 28 ή 30 εκατοστά και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Ψιλοκόβουμε τη καρυδόψιχα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το καρύδι και τις σταφίδες.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε σε ένα μπολ το φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και φυλάμε το λιωμένο στην άκρη για το τέλος.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για 3 λεπτά να κρεμώσει το μίγμα.
Ανακατεύουμε τη σόδα στο χυμό και το προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά του κέικ.
Προσθέτουμε τη λεμονάδα, το κονιάκ, το ξύσμα, το αλάτι, τους σπόρους και το μίγμα μπαχαρικών.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με τις σταφίδες και το καρύδι στο μίγμα για την συνταγή η τέλεια φανουρόπιτα.
Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα έως ότου εξαφανιστεί το αλεύρι.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ίσα – ίσα να χαθεί στο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 170°C βαθμούς, στην κάτω σχάρα του φούρνου για 50 λεπτά περίπου.
Εναλλακτικά, ψήνουμε σε αέρα στους 160°C βαθμούς, στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά.
Δε βγάζουμε από το φούρνο, αν δεν σιγουρευτούμε ότι το μαχαίρι βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέικ.
Πρέπει να κρυώσει και μετά να την ξεφορμάρουμε.
Αχνίζουμε το κέικ μας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Για να πετύχετε τη καλύτερη φανουρόπιτα, αλλά και οποιοδήποτε κέικ και αν κάνετε, ακολουθήστε το μυστικό μου!
Μάθε τι κρύβεται πίσω από την φανουρόπιτα που όλοι επικαλούμαστε όταν ψάχνουμε κάτι.