Ινδική σάλτσα raita με παντζάρι και γιαούρτι. Υγιεινή, δροσερή σάλτσα για πουλερικά, θαλασσινά, ψητά λαχανικά ή σαν ντιπ για να βουτάς ζεστές πίτες.

Ινδική σάλτσα raita με παντζάρι και γιαούρτι. Υγιεινή, δροσερή σάλτσα για πουλερικά, θαλασσινά, ψητά λαχανικά ή σαν ντιπ για να βουτάς ζεστές πίτες.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
3

Για την raita

  • 2 φλ. γιαούρτι
  • 2 μέτρια βρασμένα παντζάρια
  • 1 μικρό τρυφερό αγγούρι (με τη φλούδα του)
  • 1/2 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο (ή φρέσκο κρεμμυδάκι)
  • 1 συσκ. σκόρδο πολτοποιημένη
  • Αλάτι
  • 1½ κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο

Για την raita

  • 2 φλ. γιαούρτι
  • 2 μέτρια βρασμένα παντζάρια
  • 1 μικρό τρυφερό αγγούρι (με τη φλούδα του)
  • 1/2 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο (ή φρέσκο κρεμμυδάκι)
  • 1 συσκ. σκόρδο πολτοποιημένη
  • Αλάτι
  • 1½ κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ.

    Τρίβουμε το παντζάρι σε χοντρό τρίφτη και το προσθέτουμε στο γιαούρτι.

    Τρίβουμε το αγγούρι με τη φλούδα του σε χοντρό τρίφτη και το στύβουμε.

    Το προσθέτουμε στο γιαούρτι.

    Προσθέτουμε το ξύδι, το σκόρδο και τα ανακατεύουμε.

    Παγώνουμε την ραΐτα στο ψυγείο για να είναι δροσερή.

    Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.

    Ταιριάζει με ζεστές πίτες σαν ντιπ.

    Είναι τέλεια μέσα σε σάντουιτς ή σουβλάκι, ταιριάζει με κοτόπουλο ή γαλοπούλα αλλά και με γαρίδες.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται