Για τα involtini
Απλώνουμε το μοσχάρι πάνω στο ξύλο κοπής. Με την παλάμη μας το χτυπάμε να πλατύνει και να γίνει πολύ λεπτό.
Αλατοπιπερώνουμε κάθε φέτα και απλώνουμε επάνω μία φέτα προσούτο, δύο φέτες μοτσαρέλα και λίγο βασιλικό.
Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό και το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
Σε τηγάνι βαθύ που να σκεπάζει ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Ροδίζουμε τα ρολά πολύ καλά απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 1΄.
Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε 2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και μία πρέζα ζάχαρη.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, δυναμώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να γλασάρει και να πυκνώσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με πουρέ ή ρύζι. Διαβάστε όλα τα μυστικά για τέλειο σπυρωτό ρύζι εδώ.
Αγαπάτε την Ιταλική κουζίνα; Δείτε περισσότερες εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές.