Ηπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, με λαχανικά, κρέας τυρί, φύλλο ή χωρίς φύλλο. Η σοφία της ελληνικής κουζίνας φαίνεται και στην τέχνη της πίτας όπου δεν...

Ηπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, με λαχανικά, κρέας τυρί, φύλλο ή χωρίς φύλλο. Η σοφία της ελληνικής κουζίνας φαίνεται και στην τέχνη της πίτας όπου δεν χρειάζεται πάντα το άνοιγμα του φύλλου.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
30
  • 200 γραμ. καλαμποκαλευρο
  • 50 γραμ. σιμιγδαλι
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες (10% λιπαρά)
  • 1/4 (μετράμε με τον κεσέ γιαουρτιού) ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
  • 300 γραμ. φέτα σε τρίμματα ή τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο, το σιμιγδάλι και το baking powder.

    Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα στερεά υλικά.

    Σε μία μπασίνα (μπολ μεγάλο) ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και την πάπρικα.

    Τα ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.

    Λίγο λίγο ρίχνουμε τα στερεά υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το κουτάλι ή με το χέρι.

    Λαδώνουμε ρηχό ταψί για πίτα νούμερο 36 και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με σιμιγδάλι.

    Αδειάζουμε την ηπειρώτικη τυρόπιτα στο ταψί (ή αλλιώς το πεπέκι) και στρώνουμε την επιφάνεια της με ένα κουτάλι.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο σε αντιστάσεις, στους 180οC, πάνω και κάτω στην τελευταία σχαρα του φουρνου, γύρω στα 45 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται