• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
47
  • 2 φλ. πολέντα
  • 8 φλ. νερό
  • 1 κ.σ αλάτι
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • Για τη μπεσαμέλ
  • 2 κσ. βούτυρο
  • 2 κ.σ αλεύρι
  • 2 φλ. γάλα
  • αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1/2 φλ. γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ
  • 1 φλ. τριμμένο πεκορίνο
  • 1/2 φλ. τυρί φοντίνα ή γραβιέρα
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα
  • φύλλα βασιλικού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε πρώτα σε κατσαρόλα με χοντρή βάση το νερό και το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά ίσα που να σιγοβράζει και ρίχνουμε βροχηδόν την πολέντα.

    Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για περίπου 20΄σε πολύ χαμηλή φωτιά.

    Όταν ξεκολλήσει από τα τοιχώματα η πολέντα, είναι έτοιμη.

    Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά εκτός φωτιάς.

    Σε ελαφρά λαδωμένο μικρό ταψί, απλώνουμε την πολέντα να κρυώσει τελείως, ώστε να κόβεται σε κομμάτια.

    Κόβουμε λεπτά κομμάτια του 1 εκ.

    Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.

    Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.

    Ψήνουμε για 2΄ανακατεύοντας.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζεστό γάλα ανακατεύοντας.

    Αλατίζουμε και αφήνουμε να πυκνώσει.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.

    Σε ένα μικρό ταψί απλώνουμε σε μία στρώση τα 3/4 της ντομάτας, κάνουμε μία στρώση με λεπτά κομμάτια πολέντας, πασπαλίζουμε τρίμματα γκοργκοντζόλας και απλώνουμε τη μισή μπεσαμέλ.

    Κάνουμε μία στρώση την υπόλοιπη πολέντα, πασπαλίζουμε με το πεκορίνο και τη φοντίνα και σκορπάμε κομμάτια μοτσαρέλας και φύλλα βασιλικού.

    Περιχύνουμε με τις υπόλοιπες ψιλοκομμένες ντομάτες και ψήνουμε για 45′ περίπου.

    Αγαπάτε την ιταλική κουζίνα; Δείτε περισσότερες φανταστικές ιταλικές συνταγές εδώ!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται