• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
2
  • 500 γρ. καλαμάρι κομμένο και καθαρισμένο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
  • 1 φινόκιο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασι
  • 1 κ.σ. κάπαρη ψιλή ξαλμυρισμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Τέταρτα λεμονιού
  • Φρυγανισμένο ψωμί
  • Λίγο λάδι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Η σάλτσα

    Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 4-5’ να ροδίσει ελαφρά.

    Προσθέτουμε την σπασμένη σκελίδα σκόρδου.

    Σοτάρουμε για 1’

    Προσθέτουμε το φινόκιο σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε για 2’.

    Το καλαμάρι

    Τα βάζουμε τα  σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν τελείως.

    Τα βάζουμε σε ένα δίσκο και τα ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

    Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Τα προσθέτουμε στη σάλτσα και σοτάρουμε για 2’

    Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

    Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και την κάπαρη.

    Αφήνουμε  στην φωτιά για 2’ να πυκνώσει.

    Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

    Σερβίρουμε αμέσως.

    Εάν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγο λάδι μαϊντανού.

    Για το λάδι μαϊντανού

    Θα χρησιμοποιήσουμε 1/2 ματσάκι μαϊντανό και 150 ml ελαιόλαδο.

    Πλένουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια του μαϊντανού.

    Τα βυθίζουμε για 1’ σε νερό που βράζει.

    Μετά το ζεμάτισμα τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Τα βάζουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

    Τα πολτοποιούμε.

    Σουρώνουμε το πράσινο λάδι μαϊντανού και το διατηρούμε σε γυάλινο σκεύος στο ψυγείο για μερικές ημέρες.

    Γαρνίρουμε σούπες και φαγητά.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται