Σερβίρετε τα καλαμαράκια με σάλτσα με τραγανό ψωμί για βουτιά!

Σερβίρετε τα καλαμαράκια με σάλτσα με τραγανό ψωμί για βουτιά!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
1

Για τα καλαμαράκια με σάλτσα

  • 4 καλαμαράκια
  • 4 πράσα
  • 2 κρεμμύδια ξερά σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. κρασί λευκό ξηρό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το γαρνίρισμα
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καλαμαράκια για 1 λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 με 6 λεπτά

    Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί.

    Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει μόνο με το λάδι του.

    Προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σερβίρουμε ζεστό με φρυγανισμένο ψωμί.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται