Για την μακαρονάδα
Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για 5΄- 6΄.
Προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για 2΄- 3΄.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φέτα, τα ντοματίνια, τις ελιές, τον βασιλικό και την κάππαρη.
Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά. Ανακατεύουμε να λιώσει η φέτα με τη θερμοκρασία της κατσαρόλας.
Ρίχνουμε τις βίδες και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Σερβίρεται ζεστή αμέσως ή κρύα σαν σαλάτα.