Εκτέλεση
Για τη σπιτική και παραδοσιακή κανελάδα από την Κω, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά περίπου για μια ώρα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζουμε περίπου μια κουταλιά της σούπας χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο), για να πάρει πιο έντονο χρώμα.
Αφού κρυώσει, την αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι εντός ή εκτός ψυγείου.
Τη σερβίρουμε αραιώνοντας τη με λίγο νερό (1 μέρος σιρόπι, 4 μέρη νερό).
Αν θέλουμε προσθέτουμε και πάγο για μια δροσερή απόλαυση.
Μυστικά
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ένα κλωναράκι αρμπαρόριζα για να δώσετε τα αρώματά της στην κανελάδα.
Επίσης αν θέλετε πιο έντονο χρώμα, προσθέστε λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Αντί για νερό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό ανθρακούχο.
Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας η κ.Μαρία και την ευχαριστούμε πολύ.
Δείτε όλες τις συνταγές που προβλήθηκαν στην εκπομπή «Οι Μαμάδες του Αιγαίου» εδώ.