Εκτέλεση
Για τη γέμιση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
Ροδίζουμε τον κιμά για 7-8΄ ν’ αλλάξει χρώμα καλά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι.
Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2′.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 20΄.
Αφήνουμε να κρυώσει ώστε να μπορούμε να γεμίσουμε τα κανελόνια.
Αφού κρυώσει, προσθέτουμε τα αυγά και την παρμεζάνα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με το χέρι, με κορνέ, ή με κουταλάκι.
Βάζουμε στο ταψί τις μισές ντομάτες και τη μισή κρέμα γάλακτος.
Ακουμπάμε τα κανελόνια πάνω στη σάλτσα.
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα
Πασπαλίζουμε με τα τυριά και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Ακουμπάμε στην επιφάνεια του φαγητού βουτυρωμένη αντικολλητικό χαρτί.
Ψήσιμο – Χρόνος ψησίματος
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 25΄ σκεπασμένα.
Ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Αν ψήσετε σε αέρα χαμηλώστε την θερμοκρασία στους 160°C, ψήστε στην μεσαία σχάρα και μειώστε τον χρόνο ψησίματος κατά 10′.