Εκτέλεση
Αλέθουμε πρώτα σε σκόνη τα μπισκότα.
Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα με την ζάχαρη άχνη για 10΄ μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα το μίγμα.
Προσθέτουμε λίγο λίγο τη βούτυρο, το κακάο, το μπισκότο, το κονιάκ, τη βανίλια και τέλος, την καρυδόψιχα.
Τελειώνουμε το ζύμωμα των υλικών με το χέρι.
Χωρίζουμε σε 4 κομμάτια τη ζύμη και πλάθουμε σε ρολό.
Τυλίγουμε τα ρολά σε μεμβράνη στρίβοντας τις άκρες σαν καραμελόχαρτο για να συμπιεστεί το ρολό και να πάρει καλύτερο σχήμα.
Παγώνουμε για 1-1/2 ώρα στην κατάψυξη.
Έπειτα αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε σε φέτες με κοφτερό μαχαίρι, πάχους 1 εκ., και μία μία τις βουτάμε σε σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.
Γυρίζουμε με τη βοήθεια δύο πιρουνιών κι από την άλλη πλευρά.
Τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σφίξει η σοκολάτα.
Τις διατηρούμε στο ψυγείο.