Φτιάξτε σπιτικές καριόκες για να κεράσετε τους καλεσμένους σε μέρες γιορτών. 

Φτιάξτε σπιτικές καριόκες για να κεράσετε τους καλεσμένους σε μέρες γιορτών. 

  • προετοιμασία 20 λεπτά
306

Υλικά

  • Μερίδες 40 τμχ

Για τις καριόκες

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 ολόφρεσκα αυγά κατά προτίμηση βιολογικά
  • 450 γρ. μπισκότα πτι μπερ (ολικής άλεσης)
  • 500 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 200 γρ. άχνη
  • 3 κ.σ. άγλυκο κακάο
  • 1 φλ. του ελληνικού καφέ κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • Για την επικάλυψη
  • 600 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Αλέθουμε πρώτα σε σκόνη τα μπισκότα.

    Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα με την ζάχαρη άχνη για 10΄ μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα το μίγμα.

    Προσθέτουμε λίγο λίγο τη βούτυρο, το κακάο, το μπισκότο, το κονιάκ, τη βανίλια και τέλος, την καρυδόψιχα.

    Τελειώνουμε το ζύμωμα των υλικών με το χέρι.

    Χωρίζουμε σε 4 κομμάτια τη ζύμη και πλάθουμε σε ρολό.

    Τυλίγουμε τα ρολά σε μεμβράνη στρίβοντας τις άκρες σαν καραμελόχαρτο για να συμπιεστεί το ρολό και να πάρει καλύτερο σχήμα.

    Παγώνουμε για 1-1/2 ώρα στην κατάψυξη.

    Έπειτα αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε σε φέτες με κοφτερό μαχαίρι, πάχους 1 εκ., και μία μία τις βουτάμε σε σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.

    Γυρίζουμε με τη βοήθεια δύο πιρουνιών κι από την άλλη πλευρά.

    Τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σφίξει η σοκολάτα.

    Τις διατηρούμε στο ψυγείο.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται