Εκτέλεση
Βράζουμε νερό σε βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια 2′ λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.
Ωστόσο ετοιμάζουμε τη σάλτσα καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος, ψιλοκόβοντας πρώτα το μπέικον.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον.
Το σοτάρουμε για 1-2′ λεπτά να ροδίσει και το βγάζουμε σε πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι που έμειναν τα λιπαρά του μπέικον σοτάρουμε για 1′ μια σκελίδα σκόρδου.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις φέτες μανιταριών και σοτάρουμε για 2-3′ σε δυνατή φωτιά να στεγνώσουν.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ξαναβάζουμε το μπέικον στη σάλτσα. Βράζουμε για 1-2′ και αφαιρούμε το σκόρδο.
Μόλις βράσουν τα μακαρόνια όπως στάζουν με τσιμπίδα τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Μαγειρεύουμε για 1-2′ μέσα στη στην κρέμα, ανακατεύοντας τα υλικά.
Για πιο αραιή σάλτσα προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο ζεστό νερό ζυμαρικών.
Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα.
Ανακατεύουμε και μοιράζουμε αμέσως σε πιάτα.
Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και τρίβουμε έξτρα πιπέρι.
Τα απολαμβάνουμε ζεστά με την κρέμα, πριν στεγνώσουν.