• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
1

Για την καρμπονάρα

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 1 τεμάχιο/ια κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. σκορδόλαδο
  • 6 φέτ. μπέικον
  • 5-6 τεμάχιο/ια μανιτάρια
  • λιγο μαιντανό
  • 4 τεμάχιο/ια κρόκοι αυγού
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα
  • 1/2 φλ. γάλα εβαπορέ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βράζουμε πρώτα τις ταλιατέλες.

    Ροδίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία και έπειτα το ψιλοκόβουμε.

    Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά να μαραθούν.

    Στραγγίζουμε τις ταλιατέλες και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε το μπέικον, τα σοταρισμένα λαχανικά, την παρμεζάνα.

    Χτυπάμε το γάλα με τους κρόκους και βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

    Πασπαλίζουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό με γρήγορες κινήσεις και ανακατεύουμε τους κρόκους με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε αμέσως.

    Pίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται