Για το καρυδόψωµο σε φόρµα
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το βάζουμε σε μπολ ανοξείδωτο σε χλιαρό φούρνο για 10΄, να ζεσταθεί ελαφρά.
Διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη σε λίγο νερό (από το συνολικό της συνταγής).
Ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγιά στο χλιαρό αλεύρι, καθώς επίσης το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο νερό.
Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να μαζευτεί σε μπάλα και να καθαρίσουν τα τοιχώματα του μπολ.
Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και να μην κολλάει στα χέρια.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τα χέρια ή με πλάστη ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο με διάμετρο 30 εκ. (τετράγωνο φύλλο).
Πασπαλίζουμε τις σταφίδες και τα καρύδια και τυλίγουμε σε ρολό.
Λαδώνουμε ελαφρά μία μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Τοποθετούμε το ρολό με την ένωση προς τα κάτω.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ανέβει για περίπου 1 ώρα και 30΄.
Για το ψήσιμο
Τότε τη βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180°C, στη κάτω σχάρα φούρνου, και ψήνουμε για 35΄-40΄.