Κασερόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας και 4 υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι. Αυγά, γάλα, κασέρι και φύλλο κρούστας, τόσο απλά γίνεται. Η νοστιμιά της δεν...

Κασερόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας και 4 υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι. Αυγά, γάλα, κασέρι και φύλλο κρούστας, τόσο απλά γίνεται. Η νοστιμιά της δεν περιγράφεται.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
22
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 3½ φλ. γάλα
  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
  • 650 γραµ. κασέρι τριμμένο
  • λίγο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κασερόπιτα με φύλλο κρούστας

    Για την κασερόπιτα με φύλλo κρούστας, θα χρησιμοποιήσουμε λαδωμένο ορθογώνιο ταψί 24×34.

    Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα να σπάσουν.

    Προσθέτουμε το γάλα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (κρατάμε 2-3 κ.σ για το τελείωμα).

    Χτυπάμε τα υλικά με το σύρμα να ενωθούν και τα αφήνουμε στην άκρη.

    Στρώνουμε ακτινωτά στο ταψί 5 φύλλα κρούστας χωρίς να τα λαδώσουμε.

    Φροντίζουμε τα φύλλα να εξέχουν από το ταψί γύρω γύρω.

    Πασπαλίζουμε με το μισό τριμμένο κασέρι σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.

    Στρώνουμε 3 φύλλα ενδιάμεσα χωρίς να τα λαδώσουμε.

    Στρώνουμε τα φύλλα τσαλακώνοντας τα ελαφρά, σουφρώνοντας τα.

    Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο κασέρι.

    Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα φύλλα που εξέχουν από το χείλος του ταψιού γυρνώντας τα πάνω στην γέμιση.

    Τέλος καλύπτουμε την κασερόπιτα με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας και μπήγουμε τα φύλλα που περισσεύουν έξω από το ταψί, σπρώχνοντάς τα με μαλακή σπάτουλα γύρω γύρω να μπουν κάτω από την πίτα.

    Χαράζουμε  με κοφτερό μαχαίρι μέχρι τη μέση της πίτας. Προσοχή δεν κόβουμε τα φύλλα μέχρι κάτω.

    Ανακατεύουμε μια φορά τα υγρά υλικά και περιχύνουμε την κασερόπιτα σιγά σιγά ώστε να ρουφήξει η πίτα τα υγρά υλικά λίγο λίγο και να τα απορροφήσει σωστά μέχρι μέσα.

    Αφήνουμε να σταθεί για 10΄ στον πάγκο της κουζίνας και μετά ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

    Χαϊδεύουμε την επιφάνεια της πίτας ώστε να λαδωθεί ολόγυρα.

    Ραντίζουμε πεταχτά με τα δάχτυλα, λίγες σταγόνες νερό όλη την επιφάνεια της.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις πάνω και κάτω. Θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα για περίπου 55΄μέχρι να ροδίσει να φουσκώσει και να γίνουν τα φύλλα τραγανά.

    Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα στη μεσαία σχάρα στους 180 °C για περίπου 50΄.

    Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο την αφήνουμε να σταθεί και να τραβήξει την υγρασία της για περίπου 10΄.

    Μετά, κόβουμε κομμάτια και την σερβίρουμε σαν γεύμα ή σκέτη σαν σνακ σε θερμοκρασία δωματίου.

    Μυστικά

    Στρώσε τα φύλλα της κασερόπιτας αλάδωτα ώστε να ρουφήξουν και να ποτίσουν με τα υγρά.

    Άσε την να σταθεί και να ρουφήξουν τα φύλλα κρούστας όλη την υγρασία σιγά σιγά.

    Η κασερόπιτα μπορεί να ετοιμαστεί από πριν και να μείνει μια νύχτα στο ψυγείο σου σκεπασμένη καλά. Έτσι σου λύνει τα χέρια αν έχεις τραπέζι και πολλά ετοιμάσεις.

    Αξιοποίησε ό,τι τριμμένα τυριά που λιώνουν έχεις, καθώς και αλλαντικά μέσα στην γέμιση της.

    Πάντα να τσεκάρεις αν η πίτα ψήθηκε σωστά από κάτω. Η πίτα είναι είναι έτοιμη όταν όλη μαζί ξεκολλάει από το ταψί μετά το πέρας του ψησίματος.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται