Εκτέλεση
Προετοιμασία
Προτιμάμε κομμάτι τράγου από σβέρκο και ζητάμε να μας το καθαρίσει ο κρεοπώλης και να το κόψει σε μερίδες.
Ζητήστε από τον κρεοπώλη και λίγα κόκκαλα τράγου γιατί έτσι θα ενισχύσετε την νοστιμιά της σάλτσας.
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στεγνώνουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί και προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Μαγείρεμα
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και ροδίζουμε ολόγυρα το κρέας να κάνει κρούστα για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρουμε να μαλακώσουν τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά.
Ρίχνουμε τον πελτέ και το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα τη δάφνη και νερό μέχρι να σκεπάζει το κρέας.
Χαμηλώνουμε την εστία μόλις πάρει βράση και σιγοβράζουμε για περίπου 2½ ώρες μέχρι να μαλακώσει τελείως και να δέσει η σάλτσα.
Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι πριν το τέλος του βρασμού και προσθέτουμε αν χρειάζεσαι.
Βράζουμε χοντρά μακαρόνια με τρύπα κατά προτίμηση και σερβίρουμε με την πλούσια σάλτσα του και τριμμένη μυζήθρα Κεφαλονιάς.
Ευχαριστούμε την αγαπημένη Τασία Δενδρινού από το εστιατόριο «Τασία» στο Φισκάρδο για την παραδοσιακή συνταγή Κεφαλονιάς.