Κεφτεδάκια στο φούρνο
Σε ένα μεγάλο μπολ απλώνουμε τον κιμά με το χέρι και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Τον αφήνουμε στην άκρη.
Αλέθουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε μικρά ψίχουλα και το κρατάμε στην άκρη για το τέλος.
Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα φρέσκα βότανα και τα πολτοποιούμε.
Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά και τα υγρά τους πάνω στον κιμά.
Προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε το αυγό και τα αποξηραμένα βότανα.
Ζυμώνουμε το μίγμα, να ενωθεί καλά.
Σε αυτή τη φάση ο κιμάς έχει αλλάξει χρώμα και έχουν χαθεί μέσα όλα τα υλικά. Όμως έχει πολλή υγρασία.
Προσθέτουμε τα ψίχουλα ψωμιού λίγα λίγα ζυμώνοντας, για να απορροφήσουν την υγρασία και να αφρατέψει το μείγμα.
Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να μην ξεχωρίζει κανένα υλικό.
Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 30΄.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC στον αέρα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μεγάλο ρηχό ταψί.
Ρίχνουμε στα χέρια λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού. Ελαφρά τα πιέζουμε με το χέρι να γίνουν πιο πλατιά.
Αραδειάζουμε τα κεφτεδάκια στο ταψί και τα τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου. Ψήνουμε για 20’ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά αλλά όχι να στεγνώσουν.
Συνοδεύονται με: