Αφράτο, μοσχομυριστό, εύκολο και απολαυστικό! Απολαύστε το με μία κούπα αχνιστό αρωματικό καφέ και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

Αφράτο, μοσχομυριστό, εύκολο και απολαυστικό! Απολαύστε το με μία κούπα αχνιστό αρωματικό καφέ και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
100
  • 220 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 220 γραμ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κοφτή κ.σ. κανέλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο και βιολογικό)
  • 100 γραμ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 50 γραμ. κονιάκ
  • 400 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Για το γαρνίρισμα
  • 30 γραμ. βούτυρο για το άλειμμα του κέικ
  • λίγη κρυσταλλική ζάχαρη
  • λίγη κανέλα για το πασπάλισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 με 6 λεπτά, μέχρι να κρεμώσει το μείγμα.

    Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τέλος την κανέλα και το ξύσμα από πορτοκάλι.

    Προσθέτουμε το χυμό από το πορτοκάλι και το κονιάκ και λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι.

    Βουτυρώνουμε πολύ καλά και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ.

    Αδειάζουμε μέσα στην φόρμα του κέικ το μείγμα για κέικ και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα.

    Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στη φόρμα του κέικ. Έπειτα το βγάζουμε σε σχάρα.

    Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και μόλις αρχίσει να αχνίζει, το αποσύρουμε.

    Με ένα πινέλο το αλείφουμε όλο με το βούτυρο.

    Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται