Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 με 6 λεπτά, μέχρι να κρεμώσει το μείγμα.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τέλος την κανέλα και το ξύσμα από πορτοκάλι.
Προσθέτουμε το χυμό από το πορτοκάλι και το κονιάκ και λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ.
Αδειάζουμε μέσα στην φόρμα του κέικ το μείγμα για κέικ και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα.
Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στη φόρμα του κέικ. Έπειτα το βγάζουμε σε σχάρα.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και μόλις αρχίσει να αχνίζει, το αποσύρουμε.
Με ένα πινέλο το αλείφουμε όλο με το βούτυρο.
Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.