Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Φροντίζουμε τα αυγά και το τυρί κρέμα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Το παντεσπάνι
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το κακάο.
Παίρνουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια.
Τρίβουμε το καρότο και ψιλοκόβουμε το καρύδι.
Βάζουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη λευκή ζάχαρη, τη μαύρη ζάχαρη και το λάδι.
Χτυπάμε τα υλικά στον κάδο του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφήστε τη ζάχαρη στο λάδι να σταθεί και να μουλιάσει για 10 με 15 λεπτά.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά για να τα απορροφά το μίγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο αυγό.
Ρίχνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ.
Προσθέτουμε σε δύο δόσεις σιγά σιγά τα στερεά υλικά.
Δεν ανακατεύουμε πολύ το μίγμα από την ώρα που βάζουμε το αλεύρι.
Τέλος, ρίχνουμε το τριμμένο καρότο, το ψιλοκομμένο καρύδι και τη σταφίδα και απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα να μπουν μέσα τα υλικά.
Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια με διάμετρο 23 εκατοστά και στρώνουμε στη βάση αντικολλητικό χαρτί.
Ισομοιράζουμε το μίγμα στα έτοιμα ταψάκια.
Ψήσιμο – Χρόνος ψησίματος
Ψήνουμε για 40 λεπτά στη μεσαία σχάρα έως ότου να σταθεροποιηθεί και να φουσκώσει.
Για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμο το βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του.
Αν βγει καθαρό από ζύμη τότε είναι έτοιμο.
Το βγάζουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε με προσοχή.
Το βάζουμε σε πιατέλα.
Επικάλυψη
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και με το σύρμα ανάδευσης χτυπάμε για λίγο να αφρατέψει.
Ρίχνουμε λίγη λίγη κοσκινίζοντας την άχνη ζάχαρη μέσα στο τυρί κρέμα χτυπώντας παράλληλα το μίγμα.
Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα και χτυπάμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν.