Κέικ μανταρινί με ολόκληρα μανταρίνια​ με μοναδική υφή και χωρίς γλουτένη. Πεντανόστιμο σπιτικό μαλακό εύκολο κέικ μανταρίνι.

Κέικ μανταρινί με ολόκληρα μανταρίνια​ με μοναδική υφή και χωρίς γλουτένη. Πεντανόστιμο σπιτικό μαλακό εύκολο κέικ μανταρίνι.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το κέικ μανταρινί με ολόκληρα μανταρίνια​

  • 2 μανταρίνια
  • 2 αυγά μεγάλα
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 125 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα μαγειρική σόδα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πλένουμε τα μανταρίνια και τα βράζουμε με νερό για 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

    Αλείφουμε με βούτυρο μια μικρή φόρμα για κέικ και τη στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C, στον αέρα.

    Κόβουμε τα μανταρίνια στα τέσσερα και αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια.

    Τα ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ.

    Προσθέτουμε τα αυγά, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και τα πολτοποιούμε.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα μέσα στο υγρό μείγμα και αναδιπλώνουμε απαλά με σπάτουλα να ενσωματωθούν πλήρως.

    Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 45 λεπτά.

    Αφήνουμε το εύκολο κέικ μανταρίνι να σταθεί στη φόρμα για 15 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε με προσοχή.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται