Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και τα κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με μίξερ για 3-4΄ να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και τη φέτα.
Χτυπάμε με το μίξερ για 1 λεπτό να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και το γάλα.
Ξεκινάμε με αλεύρι και τελειώνουμε πάντα με αλεύρι.
Από την ώρα που θα μπει όλο το αλεύρι στο μίγμα σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν, το σχοινόπρασο και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε στο μίγμα.
Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα 22Χ12εκ.
Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
Αδειάζουμε μέσα στη φόρμα το μείγμα και ψήνουμε στους 160 ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 40-45 λεπτά.
Είναι έτοιμο όταν φουσκώσει, ροδίσει η επιφάνειά του και ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε ελέγχουμε με τη λάμα από ένα μαχαίρι.
Όταν η λάμα από το μαχαίρι βγει καθαρή τότε είναι έτοιμο.
Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στη φόρμα πάνω στον πάγκο της κουζίνας.
Αναποδογυρίζουμε το κέικ και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.