Εκτέλεση
Βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο, σε κατσαρόλα και τα λιώνουμε.
Στο μίξερ με κάδο σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες και τα χτυπάμε δυνατά για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το μείγμα, να αναμειχθεί.
Κόβουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα για το κέικ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά φόρμα με τρύπα στη μέση.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230°C βαθμούς αέρα για 15 λεπτά (να σκάσει η επιφάνεια του).
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε σε ένα πιάτο με παγωτό και χτυπημένη κρέμα.
Ο συνδυασμός είναι φοβερός αν και τρώγεται πολύ ευχάριστα και μόνο του με τόση νοστιμιά που έχει!