• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
159
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 250 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 6 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 10 γεμιστά μπισκότα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο, σε κατσαρόλα και τα λιώνουμε.

    Στο μίξερ με κάδο σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες και τα χτυπάμε δυνατά για 2 λεπτά.

    Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.

    Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το μείγμα, να αναμειχθεί.

    Κόβουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα για το κέικ.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά φόρμα με τρύπα στη μέση.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230°C βαθμούς αέρα για 15 λεπτά (να σκάσει η επιφάνεια του).

    Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε σε ένα πιάτο με παγωτό και χτυπημένη κρέμα.

    Ο συνδυασμός είναι φοβερός αν και τρώγεται πολύ ευχάριστα και μόνο του με τόση νοστιμιά που έχει!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται