Αφράτο και πεντανόστιμο κέικ με τυρί κρέμα και ξύσμα λεμονιού που το κάνει πιο μυρωδάτο!

Αφράτο και πεντανόστιμο κέικ με τυρί κρέμα και ξύσμα λεμονιού που το κάνει πιο μυρωδάτο!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
56

Για το κέικ

  • 250 γρ. βούτυρο (σε θερμ. δωμ.)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι, ξύσμα
  • 4 αυγά
  • 1 συσκ. γιαούρτι (4% λιπαρά)
  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Για τη κρέμα
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι, ξύσμα
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C βαθμούς στις αντιστάσεις.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ μεγάλη, με τρύπα στη μέση.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το baking powder και το αλάτι.

    Χτυπάμε στο μίξερ με κάδο το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα από λεμόνι μέχρι να αφρατέψει καλά.

    Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, να τα πίνει το μείγμα.

    Ρίχνουμε τη βανίλια.

    Εναλλάξ ρίχνουμε το γιαούρτι με το κοσκινισμένο αλεύρι.

    Κρατάμε 1,5 φλ. από το μείγμα για κέικ και το υπόλοιπο το αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα του κέικ.

    Κρέμα

    Σε μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού.

    Προσθέτουμε το μισό φλ. μείγμα και ανακατεύουμε καλά.

    Βάζουμε τη γέμιση σε στρώση στη φόρμα, φροντίζοντας να μην ακουμπάει στα τοιχώματα.

    Καλύπτουμε με το υπόλοιπο 1 φλ. μείγμα.

    Με ένα μαχαίρι αναμιγνύουμε τα δύο μείγματα, χωρίς να ακουμπάμε τη φόρμα.

    Ψήσιμο

    Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.

    Αφήνουμε στη φόρμα του κέικ για 15 λεπτά και έπειτα το βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει.

    Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται