• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το κέικ με ξινόγαλο

  • 4 αυγά
  • 125 γρ. ξινόγαλο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. ανθότυρο σε τρίμματα
  • 4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι, (κοφτό)
  • Λίγο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο θα ψήσουμε στους 160°C στον αέρα.

    Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.

    Προσθέτουμε το ξινόγαλο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

    Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι αναδιπλώνοντας απαλά με σπάτουλα. Τέλος, ενσωματώνουμε το ζαμπόν, το ανθότυρο, τη λιαστή ντομάτα και το σχοινόπρασο, ανακατεύοντας απαλά.

    Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του σκεύους.

    Ελέγχουμε ότι έχει ψηθεί σωστά βυθίζοντας στο κέντρο του τη λάμα ενός μαχαιριού. Αν βγει στεγνή, θεωρούμε ότι είναι έτοιμο.

    Aφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και ξεφορμάρουμε.

    Το κέικ με ξινόγαλο, μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε ένα brunch ή να αναλάβει το ρόλο του σνακ στο γραφείο ή το σχολείο.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται