Εκτέλεση
Για τη συνταγή κέικ με λωτό, πρέπει οι λωτοί να είναι ώριμοι αλλά όχι λιωμένοι.
Καθαρίζουμε την φλούδα από κάθε λωτό και κόβουμε σε κομμάτια.
Βάζουμε στο μπλέντερ τους λωτούς, τα αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το λάδι, το χυμό, τη σόδα τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Τα πολτοποιούμε πλήρως και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Κοσκινίζουμε τα 200 γρ. αλεύρι στα υγρά υλικά και αναδιπλώνουμε να το πάρει μέσα το μείγμα.
Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και απαλά αναδιπλώνουμε με σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμα 25 εκ.
Βάζουμε το μείγμα για το κέικ με λωτούς στη έτοιμη φόρμα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 50′.
Το κέικ με λωτό είναι έτοιμο όταν ψηθεί σωστά η καρδιά του και δεν έχει καθόλου υγρασία.
Ελέγχουμε με μαχαίρι πριν το βγάλουμε από τον φούρνο.
Θα φουσκώσει θα ροδίσει και θα ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
Το αφήνουμε να σταθεί για 10′ στη φόρμα και έπειτα αναποδογυρίζουμε να κρυώσει τελείως.
Γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα ή λίγη άχνη.