Συνταγή για κέικ με λωτό. Έχει μόνο 5 λεπτά προετοιμασία και είναι πολύ αφράτο και ζουμερό. Οι λωτοί πρέπει να είναι πολύ ώριμοι για να βγάλουν όλη τους...

Συνταγή για κέικ με λωτό. Έχει μόνο 5 λεπτά προετοιμασία και είναι πολύ αφράτο και ζουμερό. Οι λωτοί πρέπει να είναι πολύ ώριμοι για να βγάλουν όλη τους την γλύκα τους. Τώρα το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να το φτιάξετε.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το κέικ

  • 2 ώριμοι λωτοί (2x200 γρ.)
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 70 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
  • 50 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ. μαύρη ή καστανή ζάχαρη
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
  • Λίγη ζάχαρη άχνη ή λιωμένη σοκολάτα για το σερβίρισμα
  • Λίγο βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για τη συνταγή κέικ με λωτό, πρέπει οι λωτοί να είναι ώριμοι αλλά όχι λιωμένοι.

    Καθαρίζουμε την φλούδα από κάθε λωτό και κόβουμε σε κομμάτια.

    Βάζουμε στο μπλέντερ τους λωτούς, τα αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το λάδι, το χυμό, τη σόδα τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού.

    Τα πολτοποιούμε πλήρως και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

    Κοσκινίζουμε τα 200 γρ. αλεύρι στα υγρά υλικά και αναδιπλώνουμε να το πάρει μέσα το μείγμα.

    Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και απαλά αναδιπλώνουμε με σπάτουλα.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμα 25 εκ.

    Βάζουμε το μείγμα για το κέικ με λωτούς στη έτοιμη φόρμα.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 50′.

    Το κέικ με λωτό είναι έτοιμο όταν ψηθεί σωστά η καρδιά του και δεν έχει καθόλου υγρασία.

    Ελέγχουμε με μαχαίρι πριν το βγάλουμε από τον φούρνο.

    Θα φουσκώσει θα ροδίσει και θα ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.

    Το αφήνουμε να σταθεί για 10′ στη φόρμα και έπειτα αναποδογυρίζουμε να κρυώσει τελείως.

    Γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα ή λίγη άχνη.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται