Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα με αποσπώμενη βάση 22 εκατ.
Σε ένα μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και κοσκινίσουμε το κακάο. Περιχύνουμε με το βραστό νερό κι ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά. Αφήνουμε 10′ να κρυώσει το μείγμα.
Για το κέικ
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με το μίξερ για 1′.
Σταδιακά προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε για 3′ να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν.
Εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι με την κρέμα.
Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι, σε σφιχτή μαρέγκα για 1½ λεπτό.
Ρίχνουμε την μισή μαρέγκα στο μείγμα και αναδιπλώνουμε με σπάτουλα. Ρίχνουμε την υπόλοιπη και αναδιπλώνουμε.
Βάζουμε στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 45′.
Είναι έτοιμο όταν φουσκώσει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και σταθεροποιηθεί στο κέντρο του.
Αφήνουμε για 15′ στην φόρμα μετά αναποδογυρίζουμε και ξεφορμάρουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και κόβουμε οριζόντια σε δυο κομμάτια.
Γεμίζουμε με την βουτυρόκρεμα σοκολάτας και γαρνίρουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη.
Για τη βουτυρόκρεμα σοκολάτας
Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα.
Βάζουμε τις ψιλοκομμένες σοκολάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μέλι.
Περιχύνουμε με το καυτό λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύουμε με σπάτουλα, να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει γυαλιστερό.
Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 50′ με 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και να σφίξει ελαφρά. Πότε πότε ανακατεύουμε την βουτυρόκρεμα σοκολάτας, μέχρι να αποκτήσει υφή που να στέκεται γιατί στην αρχή θα είναι αραιή.
Μόλις σφίξει γεμίζουμε το κέικ με λίγη βουτυρόκρεμα σοκολάτας και γαρνίρουμε την επιφάνεια.
Διατηρείται στο ψυγείο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15′ πριν σερβίρουμε.