• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
150

Για το κέικ μωσαϊκό

  • 1 φλ. κακάο
  • 1 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 1/4 φλ. γάλα καρύδας ή φρέσκο γάλα
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 20 μπισκότα πτι - μπερ ολικής άλεσης
  • Λίγη λιωμένη σοκολάτα για το τελείωμα
  • Λίγη τριμμένη καρύδα για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κέικ μωσαϊκό

    Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο, και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

    Σε ένα μπολ, βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια και τη λιωμένο βούτυρο.

    Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και φτιάχνουμε μια πάστα σοκολάτας που να αλείφεται.

    Θα χρησιμοποιήσουμε μικρή, μακρόστενη φόρμα για κέικ.

    Τσαλακώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και ντύνουμε τη φόρμα.

    Κάνουμε στρώσεις πάστα σοκολάτας και μπισκότο.

    Αρχίζουμε με πάστα και τελειώνουμε με πάστα.

    Φροντίζουμε να αλείφουμε πολύ καλά και γύρω γύρω με πάστα σοκολάτας.

    Παγώνουμε το κέικ για περίπου 2 1/2 με 3 ώρες να σταθεροποιηθεί.

    Το ξεφορμάρουμε, το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και σιγά σιγά το περιχύνουμε με λίγη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου.

    Ξαναπαγώνουμε για λίγο να σφίξει η σοκολάτα.

    Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται