Κέικ μπανανα χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις. Μπανανοκέικ πεντανόστιμο!

Κέικ μπανανα χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις. Μπανανοκέικ πεντανόστιμο!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
123

Για το κέικ

  • 400 γρ. μπανάνες ώριμες
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 τεμάχιο/ια αυγά
  • 240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 συσκ. μπεικιν παουντερ
  • 100 γρ. σοκολάτα σταγόνες
  • Για το γαρνίρισμα
  • 1 μπανάνα
  • Για τη φόρμα
  • βούτυρο
  • αλεύρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Προετοιμασία

    Συγκεντρώνουμε στον πάγκο όλα τα υλικά τα οποία πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τo baking powder.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα περίπου 33*13*7 εκατοστά. Στρώνουμε λαδόκολλα στη φόρμα.

    Ανάβουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα. 

    Για το κέικ

    Με ένα πιρούνι λιώνουμε σε ένα μπολ τις μπανάνες.

    Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.

    Προσθέτουμε στο μίγμα τα χτυπημένα αυγά.

    Χτυπάμε με μίξερ χειρός για 2-3 λεπτά, ώστε να μαλακώσει καλά όλο το μίγμα.

    Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά.

    Ρίχνουμε μέσα και τις σταγόνες σοκολάτας.

    Ανακατεύουμε απαλά  από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

    Το ρίχνουμε μέσα στην βουτυρωμένη φόρμα.

    Ιδανικά, γεμίζουμε τα 2/3 της φόρμας.

    Κόβουμε μια μπανάνα κατά μήκος ώστε να έχουμε δύο κομμάτια.

    Τα τοποθετούμε στο επάνω μέρος της ζύμης με το εσωτερικό της μπανάνας να κοιτάζει προς τα επάνω και το κυλινδρικό μέρος να είναι στο μίγμα.

    Ψήσιμο

    Βάζουμε την φόρμα  στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά περίπου, στην μεσαία σχάρα. Πρέπει να φουσκώσει, να πάρει ωραίο χρώμα απ’ έξω και να έχει ψηθεί καλά μέσα.

    Αυτό το ελέγχουμε προς το τέλος του ψησίματος μπήγοντας την λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του, εάν η λάμα βγει στεγνή τότε είναι έτοιμο

    Εάν  μείνει μίγμα επάνω στο μαχαίρι  τότε θέλει και άλλο λίγο ψήσιμο.

    Όταν ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, είτε σε μια σχάρα είτε στην φόρμα του.

    Ευχαριστούμε τον Pastry Chef Γιάννο Βαλιάνο!

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται