Σοκολατένιο κέικ υγρής σοκολάτας χωρίς αλεύρι, με λίγα υλικά σε λίγα λεπτά. Άσε το να κρυώσει για να το ξεφορμάρεις. Αφού ψηθεί χάνει τον όγκο του. Στο...
Σοκολατένιο κέικ υγρής σοκολάτας χωρίς αλεύρι, με λίγα υλικά σε λίγα λεπτά. Άσε το να κρυώσει για να το ξεφορμάρεις. Αφού ψηθεί χάνει τον όγκο του. Στο κενό που δημιουργείται γεμίζεις με χτυπημένη κρέμα και φρούτα. Ένα γλυκό υπερπαραγωγή με πολλή σοκολάτα!
  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
68
  • 450 γραμ. σοκολάτα (60-70 % περιεκτικότητα σε κακάο)
  • 200 γραµ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 5 μεγάλα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι μαύρο
  • 2 πρέζες αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το κέικ χωρίς αλεύρι

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.

    Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

    Bουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ δαχτυλίδι 22 εκ. χωρίς τρύπα ή 24 εκ. φόρμα βαθιά.

    Στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.

    Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.

    Τα βάζουμε σε μπεν μαρι να λιώσουν, σε μέτρια φωτιά.

    Προσθέτουμε το κονιάκ.

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα για το κέικ.

    Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη σε μίξερ χειρός για 6-7 ‘, μέχρι να γίνουν αφράτη κρέμα με απαλό κίτρινο χρώμα και να στέκονται οι κορυφές όταν σηκώνουμε το σύρμα του μίξερ.

    Αναδιπλώνουμε τα χτυπημένα αυγά στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να μη φαίνονται καθόλου στη σοκολάτα και αδειάζουμε στην φόρμα.

    Για το ψήσιμο του κέικ χωρίς αλεύρι

    Ψήνουμε για 30 λεπτά.

    Το κέικ θα φουσκώσει πολύ, αλλά μετά που θα βγει από το φούρνο θα κάτσει.

    Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα.

    Πρέπει να κρυώσει τελείως για να το ξεφορμάρουμε. Αν προσπαθήσετε να το βγάλετε όσο είναι χλιαρό θα διαλυθεί.

    Το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα και φρούτα.

    Αν θέλετε να ψήσετε στις αντιστάσεις, θα ψήσετε στους 180 °C, για 35΄στην κάτω σχάρα του φούρνου.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται