Αυτό το μυρωδάτο κέικ ταψιού, που γίνεται μέσα σε 5΄και τρώγεται ζεστό, πραγματικά θα σε ενθουσιάσει!

Αυτό το μυρωδάτο κέικ ταψιού, που γίνεται μέσα σε 5΄και τρώγεται ζεστό, πραγματικά θα σε ενθουσιάσει!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
164
  • 60 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 150 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 80 ml γάλα φρέσκο
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Για τη φόρμα
  • έξτρα αλεύρι
  • βούτυρο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ ανάδευσης τοποθετούμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αυγό.

    Χτυπάμε για λίγα λεπτά με το μίξερ χειρός έως ότου να κρεμώσει και αφρατέψει το μείγμα για κέικ.

    Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μείγμα για κέικ, ρίχνοντας εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.

    Σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο μικρό ταψί 20 με 22 εκατοστά αδειάζουμε το μείγμα για κέικ.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C βαθμούς στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 30 λεπτά.

    Αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα στο πάγκο μας να σταθεί για 5 λεπτά στο ταψί το μείγμα για κέικ.

    Ξεφορμάρουμε το εύκολο κέικ ταψιού και το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.

    Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.

    Το σερβίρουμε πάντα ζεστό.

    Διαβάστε τα μυστικά επιτυχίας για τέλειο κέικ απλό αφράτο.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται