Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανάδευσης τοποθετούμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αυγό.
Χτυπάμε για λίγα λεπτά με το μίξερ χειρός έως ότου να κρεμώσει και αφρατέψει το μείγμα για κέικ.
Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μείγμα για κέικ, ρίχνοντας εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.
Σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο μικρό ταψί 20 με 22 εκατοστά αδειάζουμε το μείγμα για κέικ.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C βαθμούς στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 30 λεπτά.
Αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα στο πάγκο μας να σταθεί για 5 λεπτά στο ταψί το μείγμα για κέικ.
Ξεφορμάρουμε το εύκολο κέικ ταψιού και το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.
Το σερβίρουμε πάντα ζεστό.
Διαβάστε τα μυστικά επιτυχίας για τέλειο κέικ απλό αφράτο.