• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
144
  • 1¼ φλ. αλεύρι
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. κακάο
  • 100 γραμ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. κακάο
  • 1 + 1/3 φλ. βραστό νερό
  • 1 βανίλια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Το μίγμα

    Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το baking powder, το αλάτι, τη βανίλια και τις σταγόνες σοκολάτας και τα ανακατεύουμε καλά.

    Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.

    Βουτυρώνουμε ένα μικρό, τετράγωνο, πυράντοχο σκεύος 24Χ24.

    Αδειάζουμε μέσα το μίγμα.

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε το μίγμα.

    Περιχύνουμε σιγά σιγά µε το βραστό νερό.

    Ψήσιμο και χρόνος

    Ψήνουμε στους 170°C για περίπου 40΄, να σταθεροποιηθεί.

    Σερβίρουμε µε κουτάλα, συνοδεύοντας τη  µε παγωτό ή λίγη κρέμα γάλακτος.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται