Για τη ζύμη αμυγδάλου
Για τη γέμιση
Καθαρίζουμε τα κεράσια και τα βάζουμε σε μπολ.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε το μήλο σε χοντρό τρίφτη.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Σε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι ή ταψάκι στρογγυλό αλείφουμε βούτυρο και στρώνουμε λαδόκολλα.
Παίρνουμε τα 2/3 από τη ζύμη και με τα δάχτυλα πασπαλίζουμε με την ψιχουλιαστή (cramble) ζύμη.
Φροντίζουμε να κάνουμε πλαϊνό τείχος ζύμης για να φυλακίσουμε τη γέμιση.
Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε στρώση.
Από πάνω πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ψιχουλιαστή ζύμη (μοιάζει με βρεγμένη άμμο).
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
Αν αρχίσει να σκουραίνει γρήγορα, καλύπτουμε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο.
Ξεφορμάρουμε σε σχάρα.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.