Εκτέλεση
Κόβουμε πρώτα το κοτόπουλο (ή το κρέας) σε πολύ λεπτές μικρές φέτες.
Ζεσταίνουμε το σουσαμέλαιο σε γουόκ ή σε βαθύ τηγάνι.
Ρίχνουμε μέσα το λεπτοκομμένο κρέας και το σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε το λευκό μέρος από τα φρέσκα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
Σοτάρουμε 2 λεπτά και προσθέτουμε το καρότο τις πιπεριές, το τζίντζερ και τα μανιτάρια.
Σοτάρουμε για 3 λεπτά πάντα σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και τη σόγια ανακατεύουμε.
Αφήνουμε στη φωτιά για 2 με 3 λεπτά επιπλέον.
Σερβίρουμε το ρύζι ζεστό.
Πασπαλίζουμε λίγο σχοινόπρασο και τα πράσινα ψιλοκομμένα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμύδια.
Εναλλακτικά λαχανικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για το κινέζικο ρύζι: αρακά, καλαμπόκι, φασολάκια, πράσο, λάχανο.
Φτιάξτε και θεϊκά spring rolls με τη συνταγή που σας έχω εδώ.
Σας αρέσει το κινέζικο; Δείτε εδώ περισσότερες εύκολες και φανταστικές Ασιατικές συνταγές!