Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα τις φακές σε μικρή κατσαρόλα για περίπου 25 λεπτά σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.
Τις ξεπλένουμε με μπόλικο κρύο νερό.
Τις αφήνουμε στην άκρη να στραγγίσουν, και τις βάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.
Βάζουμε την κινόα σε λεπτό σουρωτήρι και την ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό που θα τρέχει να μην είναι πλέον λευκό, αλλά να βγαίνει διάφανο.
Ρίχνουμε την κινόα σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό να την σκεπάζει και σιγοβράζουμε μέχρι να σκάσει ο καρπός, για περίπου 10 λεπτά και να ανοίξει, αλλά όχι να λιώσει.
Αλατίζουμε την ώρα που βράζει.
Τη στραγγίζουμε καλά και την ρίχνουμε στις φακές.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ξύδι, καθώς και φρέσκα μυρωδικά και το χαλούμι.
Ανακατεύουμε τη σαλάτα.
Σερβίρεται σκέτη σαν γεύμα η γαρνιτούρα πλάι σε κρέας η πουλερικά.
Ενδεικτικά ψήστε για λίγο το τυρί σε αντικολλητικό τηγάνι, κόψτε το σε μικρά καρέ και προσθέστε το στη σαλάτα.