Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι με χοντρή βάση.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντάς το γρήγορα, να λαδώσει καλά και να γίνει διάφανο (για 3 λεπτά).
Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο και στη συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε ζεστό ζωμό (ή νερό) λίγο λίγο κάθε φορά, έτσι ώστε να απορροφώνται τα υγρά κάθε φορά πριν προσθέσουμε τα επόμενα.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά για 15 λεπτά.
Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως σε ρηχά πιάτα (ώστε να σταματήσει αμέσως ο βρασμός).