• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
88
  • 6 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
  • 500 γρ. φρέσκο γάλα χλιαρό
  • 2-3 γαρίφαλα
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Οι μελιτζανες

    Τις πλένουμε και τις σκουπίζουμε.

    Τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 250°C για 25΄- 30΄ μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσει η φλούδα τους.

    Αφού κρυώσουν λίγο χαράζουμε και αφαιρούμε με κουτάλι τη σάρκα τους σε μπολ.

    Τη λιώνουμε με πιρούνι ή στο μίξερ.

    Η κρεμα

    Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση.

    Πάνω στο ενα μισο κομματι καρφώνουμε τα γαρίφαλα και το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το γάλα να ζεσταθεί.

    Ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο μισο κρεμμύδι.

    Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι 5΄ για να μαραθεί.

    Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύοντας με σύρμα, και ψήνουμε 2΄- 3΄.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και λίγο λίγο, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το ζεστό γάλα.

    Ξαναβάζουμε στη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε την κρέμα και την αφήνουμε να δέσει για 5΄- 6΄.

    Αφού δέσει, την αποσύρουμε και προσθέτουμε τις μελιτζανες. Ανακατεύουμε καλά.

    Για το σερβίρισμα

    Συνοδευει φαγητα με σαλτσα

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται