Για την κολοκυθένια
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια.
Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες ή σε καρεδάκια μικρά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύουμε 3-4 φορές.
Τα αφήνουμε να μαραθούν, αλλά όχι να τηγανιστούν, για 5-6 λεπτά.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα, τη σόδα και τρίβουμε πιπέρι.
Ρίχνουμε τη φρυγανιά, το αλεύρι, το μάραθο, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε τα κολοκύθια και τα τυριά, τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλα.
Δοκιμάζουμε το μείγμα και αν χρειάζεται αλατίζουμε.
Για το ψήσιμο
Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος.
Αδειάζουμε την κολοκυθένια.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει.