Για τα κολοκύθια
Πλένουμε πρώτα τα κολοκύθια.
Μετά τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και αλατίζουμε.
Τα αφήνουμε να σταθούν και τα στύβουμε καλά.
Για την κολοκυθόπιτα
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και μαραίνουμε τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε τα κολοκύθια και τα αφήνουμε να πιούν όλα τα υγρά τους. Αποσύρουμε.
Προσθέτουμε καρότο τριμμένο και μυρωδικά ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε τα τυριά και τα χτυπημένα αυγά.
Σπάμε τον φιδέ στη γέμιση και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε το κανταΐφι με βουτυρωμένα δάχτυλα.
Στρώνουμε το μισό σε λαδωμένο ταψί και καλύπτουμε με την γέμιση.
Τέλος στρώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι.
Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 45′ να ροδίσει καλά το κανταΐφι.