Όταν το κανταΐφι το χρησιμοποιούμε σε αλμυρές παρασκευές το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό! Δοκιμάστε αυτή την αλμυρή κολοκυθόπιτα και θα...

Όταν το κανταΐφι το χρησιμοποιούμε σε αλμυρές παρασκευές το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό! Δοκιμάστε αυτή την αλμυρή κολοκυθόπιτα και θα ξετρελαθείτε.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
107

Για την κολοκυθόπιτα σε κανταιΐφι

  • 1 συσκ. φύλλο κανταΐφι
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 kg κολοκύθια
  • 2 καρότα
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 φωλιές φιδέ
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό
  • 1/2 ματσ. άνηθο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 συσκ. τυρί κρέμα
  • 400 γρ. φέτα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα κολοκύθια

    Πλένουμε πρώτα τα κολοκύθια.

    Μετά τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.

    Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και αλατίζουμε.

    Τα αφήνουμε να σταθούν και τα στύβουμε καλά.

    Για την κολοκυθόπιτα

    Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και μαραίνουμε τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα.

    Προσθέτουμε τα κολοκύθια και τα αφήνουμε να πιούν όλα τα υγρά τους. Αποσύρουμε.

    Προσθέτουμε καρότο τριμμένο και μυρωδικά ψιλοκομμένα.

    Προσθέτουμε τα τυριά και τα χτυπημένα αυγά.

    Σπάμε τον φιδέ στη γέμιση και ανακατεύουμε.

    Ανοίγουμε το κανταΐφι με βουτυρωμένα δάχτυλα.

    Στρώνουμε το μισό σε λαδωμένο ταψί και καλύπτουμε με την γέμιση.

    Τέλος στρώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι.

    Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 45′ να ροδίσει καλά το κανταΐφι.

     

    Εσύ τι προτιμάς αλμυρή ή γλυκιά ;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Φαγητά με λαχανικά
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται