• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
14
  • 1/2 κεσεδάκι (100 γραμμ.) στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 τρυφερά κολοκυθάκια
  • 1 καρότο
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Αφού πλύνουμε καλά τα κολοκυθάκια, τα σκουπίζουμε, τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.

    Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να ιδρώσουν για 10΄.

    Τα στύβουμε πολύ καλά, να φύγουν τα υγρά τους.

    Στο μεταξύ καθαρίζουμε το καρότο και το τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.

    Το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το σκόρδο, το σχοινόπρασο, τον άνηθο, το ξίδι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα κολοκυθάκια και αλατοπίπερο.

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με κουτάλι.

    Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε τη σαλάτα καλά και την παγώνουμε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται