Κολοκυθοκεφτέδες, σαν αυτούς που έφτιαχνε η γιαγιά. Τρώγονται ζεστοί ή κρύοι, σαν γεύμα ή σαν σνακ. Είναι απίθανοι και σαν συνοδευτικό για μπίρα και...

Κολοκυθοκεφτέδες, σαν αυτούς που έφτιαχνε η γιαγιά. Τρώγονται ζεστοί ή κρύοι, σαν γεύμα ή σαν σνακ. Είναι απίθανοι και σαν συνοδευτικό για μπίρα και ουζάκι.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
41

Για τους κολοκυθοκεφτέδες

  • 1 kg κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • ½ ματσ. δυόσμο
  • ½ ματσ. άνηθο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη

    Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι για να ιδρώσουν.

    Μετά από 10΄ τα σφίγγουμε, τα στραγγίζουμε καλά είτε με τα χέρια είτε τυλίγοντάς τα σε πετσέτα και στρίβοντάς την σφιχτά.

    Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά, τα μυρωδικά, το τυρί και λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που πλαθεται.

    Η ποσότητα αλευριού που θα πάρει εξαρτάται από το πόσα υγρά θα κρατήσουν τα λαχανικά.

    Πλάθουμε το μείγμα και αλευρώνουμε ελαφρά.

    Καλό είναι να αλατίσουμε το μείγμα αφού έχουμε προσθέσει το τυρί για να μη γίνουν αλμυροί.

    Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε 2΄ από τη μία πλευρά και με προσοχή γυρίζουμε από την άλλη μέχρι να ροδίσουν.

    Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται