Παραδοσιακή ηπειρώτικη ζυμαρόπιτα,  μια εύκολη, γρήγορη και απλή συνταγή με λίγα και αγνά υλικά για νόστιμη πίτα χωρίς φύλλο, με τραγανή υφή και...

Παραδοσιακή ηπειρώτικη ζυμαρόπιτα,  μια εύκολη, γρήγορη και απλή συνταγή με λίγα και αγνά υλικά για νόστιμη πίτα χωρίς φύλλο, με τραγανή υφή και απίστευτη γεύση.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
182
  • 700 ml φρέσκο γάλα κατά προτίμηση κατσικίσιο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 5 αυγά
  • 2 φλ. τρίμματα φέτα
  • 1 φλ. τραχανά
  • 2 φλ. αλεύρι
  • 2-3 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος για το ταψί
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την ζυμαρόπιτα Ηπείρου

    Βάζουμε πρώτα σε μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα να διαλυθούν.

    Προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη φέτα, το αλεύρι και τον τραχανά.

    Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

    Βουτυρώνουμε ρηχό μεγάλο ταψί για πίτα.

    Αδειάζουμε τον πηχτό χυλό σε λεπτή στρώση 1 με 1, 5 εκ. ύψος.

    Από πάνω σκορπάμε μικρά κομματάκια βούτυρο.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

    Όσο πιο λεπτό γίνει το κορκοτό τόσο πιο τραγανό και νόστιμο είναι.

    Θέλετε φανταστικές συνταγές για εύκολες πίτες με λαχανικά; Σας τις έχω όλες εδώ!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται