Για την ζυμαρόπιτα Ηπείρου
Βάζουμε πρώτα σε μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα να διαλυθούν.
Προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη φέτα, το αλεύρι και τον τραχανά.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Βουτυρώνουμε ρηχό μεγάλο ταψί για πίτα.
Αδειάζουμε τον πηχτό χυλό σε λεπτή στρώση 1 με 1, 5 εκ. ύψος.
Από πάνω σκορπάμε μικρά κομματάκια βούτυρο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Όσο πιο λεπτό γίνει το κορκοτό τόσο πιο τραγανό και νόστιμο είναι.
Θέλετε φανταστικές συνταγές για εύκολες πίτες με λαχανικά; Σας τις έχω όλες εδώ!