Κορμός μωσαϊκό με κουβερτούρα
Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια.
Τα ραντίζουμε με το γάλα.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη.
Με ένα μίξερ χειρός θα τα ανακατέψουμε μέχρι να ασπρίσει το μίγμα για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα φρέσκα αυγά, το κακάο, τη λιωμένη κουβερτούρα και το κονιάκ.
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μίγμα στα μπισκότα και ανακατεύουμε.
Ντύνουμε με μια μεμβράνη ή με μια λαδόκολλα μία μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Αδειάζουμε τον κορμό μέσα στην φόρμα και το παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
Για το γλάσο
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα και την αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού.
Προσθέτουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ομογενοποίηση του γλάσο και να γίνει λείο και γυαλιστερό.
Τα κομμάτια από την σοκολάτα πρέπει να λιώσουν καλά και να διαλυθούν μέσα στην κρέμα.
Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία από το μίγμα.
Όταν γίνει σταθερό το μίγμα του κορμού τότε τον ξεφορμάρουμε και τον βάζουμε σε μια πιατέλα.
Περιχύνουμε τον κλασικό κορμό με το χλιαρό γλάσο.
Εάν παραλείψεις τα αυγά θα γίνει λίγο πιο σφιχτός και δε θα είναι τόσο αφράτος. Ο κορμός διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες. Εναλλακτικά, μπορείς να τυλίξεις τον κορμό σε μια λαδόκολλα και να της δώσεις σχήμα ρολού. Τον βάζεις στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να σταθεροποιηθεί.