Εκτέλεση
Βάζουμε το σαφράν στον ζεστό ζωμό κι αφήνουμε στην άκρη.
Αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά την κοιλιά της κότας κι αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ετοιμάσουμε το ρύζι.
Για το ρύζι
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί.
Έπειτα ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και ανακατεύουμε να βγάλουν το άρωμα τους.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον ζωμό κότας και σιγοβράζουμε σε χαμηλή ένταση για 6-7’.
Τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από την εστία.
Γέμισμα και ψήσιμο
Γεμίζουμε την κότα και το μείγμα κι όσο περισσέψει το βάζουμε σε μικρό ταψί.
Δένουμε τα πόδια να συγκρατήσουμε την γέμιση. Αλείφουμε εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο, το πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι και το το βάζουμε στο ταψί.
Προσθέτουμε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια και πασπαλίζουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Τέλος στίβουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι στο ταψί με τα υλικά.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στην μεσαία σχάρα στους 180 °C για 1 ώρα.
Το ταψί στην αρχή θα γεμίσει ζουμάκια αλλά σιγά σιγά θα τα πιει το ρύζι.
Αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά, να ανακτήσει τα υγρά του.
Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε