• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
353
  • 700 γραμ. φιλέτο κοτόπουλου (στήθος)
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 3/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • σουσαμέλαιο για το τηγάνισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κοτομπουκιές

    Κόβουμε τα φιλέτα σε μακρόστενα κομμάτια σε μέγεθος δαχτύλου ή σε μικρές μπουκιές.

    Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο σε μια σακούλα τροφίμων.

    Τοποθετούμε τα αυγά σε βαθύ πιάτο, χτυπημένα. Αναμειγνύουμε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα σε ένα μπολ.

    Στρώνουμε σε δίσκο αντικολλητικό χαρτί. Αλευρώνουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου.

    Ένα ένα τα τινάζουμε και τα βουτάμε στο χτυπημένο αυγό. Αφήνουμε να στραγγίξει το αυγό και τα κυλάμε στη φρυγανιά με την παρμεζάνα.

    Τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα μέχρι να τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια.

    Αφήνουμε 30΄ στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα για τις κοτομπουκιες.

    Για το τηγάνισμα

    Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. σουσαμέλαιο σε ρηχό τηγάνι αντικολλητικό και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ροδίζουμε για 3΄ τη μία πλευρά, γυρίζουμε απ’ την άλλη πλευρά και ροδίζουμε για 3΄-4΄ μέχρι να χρυσίσουν καλά.

    Για το φούρνο

    Ή μπορούμε να τα ψήσουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και βάζουμε μια λαμαρίνα να ζεσταθεί καλά. Τη λαδώνουμε με πινέλο και αραδιάζουμε τα παναρισμένα στικς. Ψήνουμε για 8΄-10΄ μέχρι να ροδίσουν και τα γυρνάμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά για 8΄ περίπου. Σερβίρουμε με σπιτική κέτσαπ.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται